Rotarytoiminta

Suomen Rotary

Olemme osa Suomen Rotary-järjestöä. Järjestön tunnuslauseena on ”Palvelumieli itsekkyyden edelle”. Lisätietoa Rotarytoiminnasta ja Suomen Rotary -järjestöstä löydät täältä. Piirimme 1400 oma sivusto löytyy täältä.

Kansainvälisyys

Suomen Rotary on puolestaan osa maailmanlaajuista Rotary-järjestöä, jonka toiminnasta ja tavoitteista löydät tietoa täältä.

Klubimme ystävyysklubi lahden toisella puolella on Luleå Södra Rotaryklubb.

Rotarytoiminta mahdollistaa myös vierailun kansainvälisissä klubitapaamisissa, kuvissa tunnelmia Japanista Tokion Rotary-klubin kokouksesta, jossa Olli Löytynoja vieraili 2011. Vierailijoita kokouksessa oli samaan aikaan viidestä eri maasta.

Vaihto-oppilaaksi ulkomaille? Suomen Rotaryn nuorisovaihto

Rotary-järjestön yksi monipuolisen toiminnan näkyvimpiä muotoja on nuorisovaihto. Vuosittain yli 8000:lle nuorelle tarjoutuu mahdollisuus tutustua vaihto-oppilaana parin viikon, kuukauden tai kokonaisen kouluvuoden ajan hänelle vieraaseen kulttuuriin kansainvälisen Rotaryjärjestön nuorisovaihdon välityksellä. Suomen nuorisovaihto-organisaation kautta kulkee vuosittain noin 600 suomalaista ja ulkolaista nuorta. Tietoa Rotaryn nuorisovaihto-ohjelmista ja muuta nuorisovaihdosta löydät täältä.

Yhteishaku Oulussa

Oulussa toimivat Rotary -klubit huolehtivat vuosivaihdon rekrytointiprosessista tätä nykyä keskitetysti. Tämä tarkoittaa sitä, että hakijana Sinut otetaan huomioon Oulun klubien vuosivaihtohakijana seuraavalle lukuvuodelle (mahdollisille muille klubeille Sinun tulee huolehtia hakemuksestasi kuhunkin erikseen). Toivomme Sinun tutustuvan huolellisesti Suomen Rotarien edellä mainittuihin nuorisovaihtosivuihin, missä kerrotaan tarkemmin nuorisovaihtoon liittyvistä asioista (aikatauluista, ikärajoista, muista edellytyksistä jne.).

Mikäli olet kiinnostunut hakeutumaan vuosivaihtoon ja viettämään ikimuistettavan vuoden ulkomailla, tutustuen uuteen kulttuuriin ja ihmisiin, tässä edellisen haun ohjeet jotta voit valmistautua, uudet ohjeet päivitetään heti kun ne ovat tiedossa: Sinun tulee tehdä vapaamuotoinen hakemus sekä CV (ansioluettelo) sähköisesti, 05.10. mennessä ja lähettää se klubin nuorisovaihtoasiamiehelle tai jollekin nuorisovaihtotiimin jäsenelle. Hakemukset käsitellään keskitetysti oululaisten rotaryklubien kesken. Kerro lisäksi vapaamuotoisessa hakemuksessa itsestäsi, elämäntilanteestasi sekä motiiveistasi lähteä viettämään toisenlaista kouluvuotta maailmalle. Toivomme lisäksi, että skannaat hakemuksesi liitteeksi viimeisimmän koulutodistuksesi sekä mahdolliset harrastus- ja työtodistukset, joihin hakemuksessasi tai CV:ssäsi haluat viitata.

Rekrytointiprosessi jatkuu hakemusten jättämisen jälkeen seuraavasti

  • potentiaaliset hakijat kutsutaan haastatteluun viikonloppuna lokakuussa
  • päätös hyväksytyille/valituille ilmoitetaan puhelimitse
  • on mahdollista, että klubi haluaa tavata myös vanhempasi joko puhelimitse tai kasvokkain, mistä ilmoitetaan haastattelun jälkeen sinulle erikseen.


Vaihto-oppilaamme:

Lähetämme vaihto-oppilaan ulkomaille joka toinen vuosi,

Julia Jussila lähti 2014-15 Brasiliaan. Ja meille myös saapui vaihto-oppilaamme Brasiliasta, Leticia Muniz Ramos

Rotaryvuonna 2012-13 olemme lähettäneet vaihto-oppilaaksi Hely Marttisen Saksaan. (Kuva)

Hän on lupautunut kertomaan kuulumisiaan blogin välityksellä, löydät sen tästä.

Klubissamme oli myös vastavuoroisesti vaihdokkina neiti Ranskasta, nimeltään Mathilde Mayoux.

 

Palveluprojektit

Osallistumme luonnollisesti Rotary International’in sekä Suomen Rotaryn palveluprojekteihin, joista näkyvin on ollut PolioPlus-kampanja. Se tähtää polion hävittämiseen maapallolta ja on edennyt kaikenkaikkiaan hyvin. Lisätietoa kampanjasta löydät täältä.
Toisena kansainvälisenä yhteisprojektina voi mainita mm. pulpettiprojektin, joka tähtää koulutuksen mahdollistamiseen kehittyvissä maissa.

Järjestämme vuosittain myös Arvoseminaarin yhdessä Oulun Kauppaklubin kanssa. Tilaisuus on alueellinen keskusteleva tapahtuma ajankohtaisille teemoille ja tarjoaa mahdollisuuden päättäjille sekä yleisölle ottaa kantaa yhteiskuntakriittisin puheenvuoroin. Tilaisuudessa jaetaan myös vuosittainen Etiikkapalkinto, jonka saa raadin päätöksellä eettisellä toiminnallaan kunnostautunut Pohjois-Suomalainen yritys tai organisaatio. Tuotto on lahjoitettu alueelliseen hyväntekeväisyyteen, viimeksi lahjoituksen sai Oulun yliopiston rahasto. Lisätietoa tulevasta tapahtumasta Arvoseminaari-sivulla.

Palveluprojekteihimme kuuluu lisäksi mm. vuosittaiset vierailut Onnelan lastenkodissa, joka on myös yksi hyväntekeväisyyskohteemme.

Muu toiminta

Vapaa-aika

Pyrimme edistämään verkostoitumista ja kanssakäymistä monipuolisesti. Myös vapaa-ajan tapahtumat yhdistävät meitä. Kuvassa vuoden 2012 Rotary-Golf-mestari klubistamme: Juho Toivonen.

Ladies Night

Pyrimme huomioimaan myös puolisomme klubin toiminnassa ja vuosittain olemmekin järjestäneet ”Ladies Night” -teemaillan jossa illallisen lomassa on sopivasti myös kaikille sopivaa ohjelmaa. Kuvassa tunnelmia vuodelta 2010, mm. loistavan bändimme ensiesiintyminen.